Documentary Mondays on-line part 03

04/04/2021


σε Συνεργασία με τα Τσέχικα Κέντρα Πολιτισμού

 

Η τρίτη ταινία από τις συνολικά πέντε της σειράς Documentary Mondays θα είναι η Ψευδαίσθηση της KateřinaTurečková.

 

Ψευδαίσθηση  / Illusion

Στην πρωτότυπη αυτή ταινία, η οποία εκτυλίσσεται ως ηλεκτρονικό παιχνίδι, η συγγραφέας παρουσιάζει το προσωπικό της ρεπορτάζ από τη Βουδαπέστη, όπου πέρασε ένα χρόνο ως φοιτήτρια. Ο θεατής μπαίνει στο ρόλο ως παίχτης του παιχνιδιού και περνάει από διάφορα επίπεδα που τον εισάγουν σε καθημερινές στιγμές και καταστάσεις που σχετίζονται με ευαίσθητα ζητήματα της σύγχρονης ουγγρικής κοινωνίας: βλέπει την πρωτεύουσα μέσα από τα μάτια των τουριστών, αλλά και από την οπτική γωνία των Ούγγρων, καθώς αναγκάζεται να σκεφτεί από τη δική τους πλευρά ζητήματα που αφορούν την ελευθερία της τέχνης, το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την ιατρική περίθαλψη και γενικά την αμφισβητήσιμη ουγγρική πολιτική κατάσταση, όπου το όνομα του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Ορμπάν,ακούγεται ξανά και ξανά.

Czech Republic, 2018, 60'

Τόπος Διεξαγωγής:  Online

Δείτε το Trailer της ταινίας εδώ

 

Δευτέρα 5 Απριλίου

Δείτε την ταινία εδώ   

Η ταινία είναι διαθέσιμη μέσωτης πλατφόρμας Dafilm μετά απόμια απλή και γρήγορη εγγραφή. 

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη δωρεάν για τις επόμενες 24 ώρες.

Η ταινία έχει ελληνικούς υπότιτλους

Την προβολή της ταινίας θα συνοδεύει μία ηχογραφημένη συζήτηση με την σκηνοθέτιδα. Τα Q&A προετοιμάζονται ειδικά από τα Τσεχικά Κέντρα με παρουσιάστρια την Ivana Formanová από το Ινστιτούτο Ντοκιμαντέρ της Τσεχίας και θα μας επιτρέψουν να γνωρίσουμε την κάθε μία σκηνοθέτιδα καλύτερα (τα Q&A θα διεξάγονται στα αγγλικά).

Kateřina Turečková

Η Kateřina γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Kyjov, στη Νότια Μοραβία. Αρχικά σπούδασε Θεωρία και ιστορία δραματικών τεχνών στο Πανεπιστήμιο Palacký στο Olomouc και έπειτα πέρασε στο Τμήμα Σκηνοθεσίας Ντοκιμαντέρ στη σχολή FAMU. Αρχικά γύριζε σύντομα πορτρέτα ανθρώπων που την ενδιέφεραν, και στη συνέχεια στη FAMU ξεκίνησε με προσωπικά ντοκιμαντέρ από τη ζωή της. Συνεργάζεται με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.


Image title

Image title

Image title


Εγγραφή στο Docfest Newsletter